Räkneexempel

Räkna ut din lön och se hur mycket du behöver fakturera

Hur fördelas fakturan?

Faktureringen fördelas på det sättet att du som egenanställd får ut hela 50,5% av beloppet du fakturerar. Cirka 44% går till skatter och sociala avgifterna. Sedan tar Dostep som faktureringsföretag 5% för omkostnader och den administrativa tjänsten. Räkna ut ovan det ungefärliga beloppet du måste fakturera för att få en viss lön. 

Här nedan följer ett exempel baserat på ett fakturabelopp om 25 000 kr (ex moms).

Fakturabelopp inkl. moms 31 250 kr

Moms -6 250 kr

Fakturabelopp exkl. moms 25 000 kr

Avgift till Dostep 5% -1 297 kr

Sociala avgifter -5 667 kr

Bruttolön inkl semesterersättning 18 036 kr

Skatteavdrag -5 411 kr

Nettlön inkl semesterersättning 12 625kr


Nettolön
0
Dostep Avgift
0
Sociala avgifter & skatt
0
Fakturera utan företag smidigt och enkelt

Vad ingår i tjänsten?

I tjänsten som Dostep erbjuder ingår mycket mer än bara fakturering. Vi tar hand om all administration såsom arbetsgivaravgifter, skatt, kontakt med skatteverket och deklaration. Utöver detta hjälper vi gärna till som bollplank för dig när du har frågor i din verksamhet. Vi hjälper också till med avdrag och utlägg så att du kan fokusera på dina tjänster och erbjuda bra service.

Fakturera utan företag med rätt faktureringsföretag

Olika faktureringsföretag

Möjligheten att fakturera utan företag har gjort det möjligt för tusentals frilansare och sugna entreprenörer att testa sina vingar. Idag finns det några faktureringsföretag där de största är Frilans Finans och Cool Company. De har båda funnits länge och tar idag en avgift på ca 6%. När du vill fakturera utan företag är det viktigt att du väljer rätt partner. Vi på Dostep vill göra det lilla extra för våra egenanställda så att de känner stöd och trygghet när de fakturerar sina uppdragsgivare utan att det ska kosta för mycket.

Faktureringsföretag och låga avgifter för att skicka fakturor

Sociala avgifter

Den lagstadgade arbetsgivaravgiften uppgår för de flesta arbetare till 31,42% då pensionärer betalar 10,21% i avgift. De sociala avgifterna dras ovanpå den egenanställdas bruttolön vilket ni kan se i exemplet ovan. Avgiften delas in flera olika avgifter såsom föräldraförsäkringsavgift, sjukförsäkringsavgift, arbetsmarknadsavgift och mycket mer. Som arbetsgivare måste man betala in sociala avgifter när lön ska betalas ut. Mer om sociala avgifter kan du läsa på företagarnas hemsida.

Registrera ett konto för att skicka första fakturan!